Athletes

Nové posily v Body Solution Teamu: Vítáme mladé atletické talenty, kteří si podmanili Evropu

By 
Jan Ján
January 23, 2022

Nové posily v Body Solution Teamu: Vítáme mladé atletické talenty, kteří si podmanili Evropu

Body Solution Team se čerstvě rozrostl o tři mladé nadějné sportovce – sourozence Michala a Ninu Radovi a Marka Váňu. Tito talentovaní atleti mají společné nejen nadšení pro sport, ale také již skvělé výkony na mezinárodní scéně. Michal a Nina Radovi studují na Sportovním gymnáziu Česká v Českých Budějovicích, kde jsou spolu ve stejné třídě a trénují pod dohledem zkušeného trenéra Jiřího Coufa. Jsou spolu téměř neustále, což se pozitivně odráží na jejich sportovních výkonech.

Nahoře Michal a Nina Radovi, dole pak Marek Váňa a Linda Botková

Trenér Jiří Couf pro Deník.cz uvedl: „Jsou úžasní nejen výkony, ale především charakterem. Jsou dobře vychovaní, mají rádi sport. Nina je pracovitá, ráda závodí i trénuje, nic nevzdá. Michal má rád překonávání met a rekordů. Oba se na závody těší, chtějí uspět a vyniknout.“

Marek Váňa, na rozdíl od sourozenců Radových, trénuje v Praze pod vedením trenéra Petra Habáska, kde se intenzivně připravuje na své závody. Přestože nežije ve stejném městě jako Michal a Nina, jejich společná vášeň pro atletiku je spojuje a jsou velmi dobří kamarádi. To je jeden z faktorů, který jim dle nás pomáhá se zlepšovat a přitom zůstat nohama na zemi.

Úspěchy na mezinárodní scéně

Michal, Nina a Marek soutěží primárně v disciplíně 400 metrů překážek, ale věnují se i dalším atletickým disciplínám. Jejich talent se naplno projevil na mistrovství Evropy v Báňské Bystrici  v kategorii do 18 let, kde zazářili jako opravdové hvězdy. Michal Rada se stal mistrem Evropy s časem 49,42, čímž se stal ve své kategorii prvním Evropanem v historii, který tuto vzdálenost překonal pod 50 sekund. Jeho sestra Nina zvítězila v ženské kategorii s časem 58,00, což znamenalo nový rekord šampionátu. Marek Váňa, který skončil na druhém místě hned za Michalem, si vylepšil své osobní maximum na 51,12.

Linda Botková: Naděje pro budoucnost

Kromě tří výše zmíněných jsme také navázali spolupráci s talentovanou Lindou Botkovou, která se zatím věnuje víceboji. Její výkony jsou ovšem nepopiratelné. Letos na halových závodech Linda překonala národní rekord na 60 metrů překážek, když zaběhla čas 8.37 vteřiny, a také ovládla třístovku s časem 38.44, čímž z rekordního času mistrovství ukrojila 91 setin vteřiny. V letní sezóně Linda pokračovala v překonávání rekordů, když na stovce překážek zaběhla fantastický čas 13.52, čímž si připsala další český rekord. Její výkony na 800 metrů (2:13.72) a v dálce (osobní rekord 592 centimetrů) dále potvrzují její talent a naznačují, že Lindu stojí za to sledovat. Celkově nasbírala 5557 bodů, což je nový národní rekord v sedmiboji starších žákyň.

Linda Botková

Podpora od Adidasu a Body Solution Teamu

Díky svým skvělým výkonům a úspěchům získali všichni čtyři sportovci podporu od renomovaného výrobce sportovního vybavení Adidas. Body Solution Team jim navíc poskytuje cenné konzultace v oblasti zdraví a výživy a zajišťuje první závody s mezinárodní účastí. Jejich čas teprve přijde a my jsme hrdí na to, že můžeme být součástí jejich cesty k dalším úspěchům.

Jsme přesvědčeni, že tito mladí atleti mají před sebou velkou budoucnost, a těšíme se, až budeme moci sledovat jejich další úspěchy na sportovních kolbištích po celém světě. Děkujeme, že jste s námi a podporujete tyto talentované mladé sportovce na jejich cestě k vrcholu!

Sledujte na Instragramu Michala, Ninu, Marka i Lindu.

READY TO team?

Do you want our athletes to compete on your meeting? Do you want to be part of BST? Or do you have any questions to us? Let us know!

CONTACT US